P. ŽIGA: V rámci tohto volebného obdobia určite vyriešime zonáciu Tatier

13.04.2012 Bratislava

Bratislava 13. apríla (TASR) – Nový minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD) chce v rámci tohto volebného obdobia vyriešiť zonáciu Tatier a ďalších národných parkov. Zvládnutie tejto problematiky je podľa neho jednou z priorít, ktorými sa chce zaoberať ako šéf envirorezortu. Žiga to povedal dnes krátko po tom, čo ho premiér Robert Fico (Smer-SD) slávnostne uviedol do funkcie.

"Určite v rámci tohto volebného obdobia vyriešime problematiku zonácie Tatier a ďalších národných parkov," priblížil Žiga. Na ministerstve už podľa jeho slov pracuje komisia, ktorá sa zaoberá touto otázkou a sú v nej zastúpené všetky dotknuté organizácie.

Spolu so šéfom ministerstva životného prostredia uviedol dnes premiér do funkcie aj štátneho tajomníka Jána Ilavského. "Verím, že tento rezort bude vnímaný ako stabilná súčasť vládnej štruktúry," podotkol Fico. Zároveň potvrdil, že toto ministerstvo sa nechystá zrušiť. "Potvrdzujem eminentný záujem vlády o to, aby ministerstvo životného prostredia pretrvalo ako samostatný rezort," dodal Fico.

Práve prvá Ficova vláda v roku 2010 ministerstvo životného prostredia zrušila a nanovo ho vytvorila až vláda Ivety Radičovej. "Rozhodnutie v roku 2010 však nebolo rozhodnutie odborné, ale výsostne politické," opísal Fico. Stav v envirorezorte bol podľa jeho slov neudržateľný a vymieňal v ňom ministrov "jedného za druhým". Preto sa nakoniec rozhodol zrušiť ho úplne. "Ale odborne som presvedčený, že tento rezort má čo povedať práve v tomto období," doplnil Fico.
 

Vyberte región